Vakantie in Zaragoza

Stad van Kathedralen

Zaragoza (of Saragossa) is de vijfde stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio Aragón. De stad ligt tussen Madrid, Barcelona en Bilbao in. Zaragoza werd bijna 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinse keizer Augustus. Nog steeds zijn in de stad overal sporen van de Romeinse tijd terug te vinden. De stad telt een aantal grote kathedralen. Beroemd is ook het Moorse Palacio de la Aljaferia.


Kaart Zaragoza


Vliegveld

Zaragoza heeft een vliegveld, Zaragoza Airport, dat aan de rand van de stad, op zo'n 10km van het centrum, ligt. Er rijdt regelmatig een pendelbus van het vliegveld naar het station en centrum van Zaragoza.


Openbaar vervoer

De stad beschikt over een ultramodern trein- en busstation, Delicias. Hier vertrekken treinen en bussen naar onder andere Madrid, Bilbao en Barcelona, waaronder ook een hogesnelheidstrein. In Zaragoza zelf rijden bussen.


Bezienswaardigheden

De stad wordt gedomineerd door El Pilar, een enorme kathedraal. Het indrukwekkende plein voor de kathedraal, het Plaza del Pilar, is één van de grootste pleinen van Europa. Het Paleis van Aljafería werd gebouwd in de 9e eeuw toen dit deel van Spanje overheerst werd door de Moren. Het paleis werd daarna bewoond door verschillende koningen en was de zetel van de beruchte Spaanse Inquisitie. In 2008 was Zaragoza de locatie van wereldtentoonstelling Expo 2008. Op het terrein staan een aantal interessante gebouwen. In het weekend is de paviljoenbrug opengesteld.

Tips Vakantie Zaragoza