Vakantie aan de Costa Brava

Heerlijk genieten van zon, zee en strand

De Costa Brava is een ongeveer 200km lange kuststrook in het noordoosten van Spanje. De naam Costa Brava betekent letterlijk 'woeste kust'. Het heeft die naam te danken aan de vele rotsformaties die er te vinden zijn. Naast rotsformaties vind je er ook prachtige baaien en stranden, die erg populair zijn bij toeristen. De Costa Brava is dan ook voor velen een favourite vakantiebestemming.


Kaart Costa Brava


Weer en klimaat

Het klimaat aan de Costa Brava is mediterraan dat zich kenmerkt door hete, droge zomers en gematigd koude winters. In de zomermaanden komt de temperatuur geregeld boven de 30°C. Soms waait er een felle, koude wind, de tramontana.


Vliegveld

Wil je met het vlieguig naar de Costa Brava, dan is het vliegveld van Girona de meest voor de hand liggende mogelijkheid. Het ligt op ca. 35km van de badplaatsen Blanes en Lloret de Mar. Ook kun je vliegen naar Barcelona Airport.


Bezienswaardigheden

De Costa Brava is vooral populair als bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. De hostels zijn niet zo duiur en er is, naast het strand, van alles te doen. Populaire badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar, Palamós en Llançà. Het gebied leent zich ook heel goed tot het maken van excursies en fietstochten. De natuur is prachtig en er zijn tal van leuke, historische dorpjes en stadjes. Ga je naar Blanes of Lloret de Mar, dan is ook een bezoek aan Barcelona zeker een aanrader.

Tips Vakantie aan de Costa Brava