Vakantie aan de Costa del Sol

Genieten van zon en cultuur

De Costa del Sol ('zonnekust') is een kuststrook van ruim 300km in het zuiden van Spanje, die ligt tussen Gibraltar en de stad Almería. Vroeger was dit vooral een vissersstreek, nu wordt de Costa del Sol vooral gedomineerd door het toerisme. Bekende plaatsen zijn Torremolinos, Marbella en Málaga. De Costa del Sol is echter niet alleen interessant voor zonaanbidders, maar ook voor liefhebbers van cultuur en lekker eten.


Kaart Costa del Sol


Weer en klimaat

Zoals de naam al aangeeft, is het erg zonnig aan de Costa del Sol. Gemiddeld schijnt op 300 dagen per jaar de zon. In de winter is het er ongeveer 12°C, in de zomer 25°C.


Vliegveld

Het meest gebruikte vliegveld is het vliegveld van Málaga: Málaga Airport. Het is wat betreft reizigers het vierde vliegveld van Spanje. Naast de luchthaven ligt een busstation met verbindingen naar diverse bestemmingen aan de Costa del Sol. Ook kun je vliegen naar Almería Airport, een wat kleiner vliegveld.


Bezienswaardigheden

Málaga is een grote stad met een rijke historie. De stad is zeer bezienswaardig, met onder andere een prachtige kathedraal. Ook zijn er nog overblijselen te vinden van een Romeins theater. Marbella is een prachtige badplaats die ook zeer geliefd is bij de rich and famous. Aan de Avenue del Mar staat bronzen beelden van Salvador Dalí. Bij Marbella ligt ook de chique jachthaven Puerto Banús. Bij het plaatsje Nerja vind je een imposant Romeins aquaduct en prachtige grotten.

Tips Vakantie aan de Costa del Sol