Vakantie op Ibiza

We're going to ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza (Eivissa in het Catalaans) is vooral bekend als populaire vakantiebestemming voor jongeren. Op het eiland zijn veel discotheken, waar in de zomermaanden gedraaid wordt door top-DJ's uit de hele wereld. Op het mooie eiland zijn echter ook tal van plaatsen waar het er aanmerkelijk rustiger toegaat.


Kaart Ibiza


Weer en klimaat

Het eiland Ibiza heeft zachte winters en warme zomers. In de winter is het ca. 15°C, in de zomer 25-30°C. De zon schijnt volop en het regent er nauwelijks, hoewel het in de zomer af en toe wel een flinke onweersbui valt.


Vliegveld

Het vliegveld van Ibiza, Ibiza Airport, is een relatief klein maar modern vliegveld dat vooral in gebruik is om gedurende de zomermaanden de stroom van toeristen te bedienen. Het ligt op ca. 7km van de stad Ibiza. Er pendelen geregeld bussen tussen de luchthaven en de stad.


Bus en trein

Ibiza heeft geen spoorwegen. Wel is er een busterminal in Ibiza-stad, met bussen naar verschillende plaatsen op het eiland. Ook kun je voor redelijke tarieven een auto, motor of scooter huren om het eiland te verkennen.


Bezienswaardigheden

De natuur op het eiland Ibiza is prachtig. Er is een grote diversiteit aan planten- en bloemensoorten. Het eiland wordt al sinds lang voor onze jaartelling bewoond en de verschillende beschavingen hebben duidelijk hun sporen achtergelaten. Zo zijn er de resten van de Fenicische stad Sa Caleta bij het stadje Sant Josep de sa Talaia in het zuiden van het eiland. Ook zijn er vele grotten, die het bezichtigen meer dan waard zijn. Op het eiland vind je ook een aantal kleine musea, waaronder een archeologisch museum.

Tips Vakantie Ibiza