Vakantie in Málaga

Zon, zee en cultuur aan de Costa del Sol

In het zuiden van Spanje, aan de Costa del Sol, ligt Málaga, een eeuwenoude stad, omgeven door bergen. Málaga is met ruim 550.000 inwoners de vijfde stad van Spanje. Het aangename klimaat maakt van de stad een geliefde vakantiebestemming. Málaga is tevens de geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. In Málaga vind je dan ook het Museo Picasso Malaga, met bijna driehonderd werken van de kunstenaar.


Kaart Malaga


Weer en klimaat

Málaga heeft een mediterraan tot subtropisch klimaat. In de zomer is het er al gauw 30°C. Door de koele zeewind (de Levante) voelt het er meestal lang niet zo heet aan als in bv. Sevilla. Toch zijn er elk jaar ook wel een aantal dagen dat de temperatuur boven de 40°C uitstijgt. In de winter is het in Malaga gemiddeld zo'n 20°C.


Vliegveld

Het vliegveld van Málaga, Malaga Airport, is de belangrijkste luchthaven van de Costa del Sol. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum van de stad. Naast het vliegveld ligt een busstation met bussen naar verschillende plaatsen in de regio.


Bezienswaardigheden

Málaga heeft een mooi en oud historisch centrum. Uit de Fenicische tijd dateren nog stadsmuren, die zichtbaar zijn gemaakt in de kelders van het Picasso Museum. Ook zijn er resten uit de Romeinse en Moorse tijd, waaronder een Romeins theater en het imposante Moorse Alcazaba.Ook de imposante barokke Kathedraal van Malaga is het bezoeken waard, evenals La Concepción, een prachtige botanische tuin. In Málaga vind je verder tal van musea, waaronder een glas- en kristalmuseum en een automuseum.

Tips Vakantie in Malaga