Vakantie in Torremolinos

Van arm vissersdorp tot hot-spot

Torremolinos ligt in het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol. Hoewel de omgeving van Torremolinos al duizenden jaren bewoond wordt, was Torremolinos tot begin jaren '50 van de vorige eeuw een klein, arm vissersdorpje. Sinds die tijd is het dorpje echter flink gegroeid en behoort het nu tot de meest bezochte vakantiebestemmingen van Europa.


Kaart Torremolinos


Weer en klimaat

Aan de Costa del Sol schijnt de zon gemiddeld zo'n 300 dagen per jaar. In de zomer is het er gemiddeld zo'n 25°C. Ook in de winter is het in Torremolinos aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 12°C.


Vliegveld

Torremolinos ligt op een kleine 10km afstand van Málaga Airport, de grootste luchthaven van de Costa del Sol en de 4e luchthaven van Spanje. Er rijden bussen van het vliegveld naar Torremolinos.


Bezienswaardigheden

In Torremolinos vind je vooral prachtige stranden en boulevards waar je lekker op kunt flaneren. In het dorpje zijn tal van uitgaansgelegenheden. De Torre de los Molinos, een oude toren, geeft de naam aan het dorp. In het themapark Aqualand vind je tal van zwembaden en waterglijbanen. Leuk voor een dagje uit met het gezin. Dat geldt ook voor een bezoekje aan het Crocodile Park.

Tips Vakantie in Torremolinos