Vakantie in Barcelona

Culturele hoofdstad van Spanje

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en één van de belangrijkste culturele centra van Europa. De aan de Middellandse Zee gelegen stad is versierd met prachtige gebouwen en pleinen, waaronder die van de wereldberoemde architect Antoni Gaudí.


Kaart Barcelona


Weer en klimaat

In Barcelona zijn de zomers lang en de winters zacht. Vanaf begin maart is het al echt aangenaam in Barcelona, met temperaturen boven de 20 graden celcius. Hartje zomer kan het flink warm worden met dagen van ruim 30 graden en nachten waarin het nauwelijks afkoelt.


Vliegveld

Barcelona beschikt over een internationale luchthaven: Barcelona Airport 'El Prat'. Het ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van de stad. Vanaf het vliegveld vertrekken regelmatig treinen (Rodalíes) en bussen (Aerobus en Nitbus) van en naar de stad.


Stations

Barcelona beschikt over verschillende treinstations. Het grootste station is het Estació de Sants. Vanaf dit station vertrekken treinen naar vrijwel alle grote steden in Spanje. Vanuit het Estació de França vertrekken nachttreinen naar onder andere Parijs en Milaan en een dagtrein naar Montpellier.


Bezienswaardigheden

Barcelona is werkelijk gevuld met bezienswaardigheden. Al eerder genoemd zijn de vele beroemde bouwwerken van Antoni Gaudí, met als hoogtepunt de Sagrada Família, waaraan nog steeds gebouwd wordt. Ook het prachtige Palau de la Música Catalana en de gezellige boulevard La Rambla moet je bezocht hebben.

Tips Vakantie in Barcelona