Vakantie aan de Costa Blanca

Zon, zee en mooie stadjes

De Costa Blanca is een kuststrook van ongeveer 200km in het zuidoosten van Spanje, in de provincie de Alicante. De naam Costa Blanca, wat 'witte kust' betekent, verwijst naar de prachtig witte stranden en de vele witte huisjes die je er vindt. De Costa Blanca is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud, met bekende badplaatsen als Benidorm, Alicante, Dénia en Xàbia.


Kaart Costa Blanca


Weer en klimaat

Door het mediterrane klimaat is het aan de Costa Blanca het hele jaar aangenaam. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25°C, in de winter rond de 12°C. De meeste regen valt van oktober tot november.


Vliegveld

De belangrijkste luchthaven in de regio is Alicante Airport. Het is een vrij grote, internationale luchthaven en wat betreft passagiers de 6e van Spanje. Er pendelen bussen tussen de luchthaven en Alicante. Ook is er een vliegveld bij Valencia: Valencia Airport.


Bezienswaardigheden

Aan de Costa Blanca vind je tal van leuke dorpen, stadjes en steden. De grootste stad is Alicante, een mooie stad met een rijke historie. Altéa is een pittoresk stadje met prachtige witte huisjes en smalle straatjes. Dénia is een oud vestingstadje. Het kasteel, gebouwd op een rotspunt aan de kust, is nu een museum. Villajoyosa is een toeristisch stadje, bekend om z'n prachtig gekleurde huizen en de heerlijke chocolade. Benidorm heeft een bruisend uitgaansleven. Ook vind je er een aantal pretparken.

Tips Vakantie aan de Costa Blanca