Onvergetelijk Barcelona

Tips voor een onvergetelijke reis naar Barcelona

Barcelona is een prachtige stad met vele gezichten. De wereldberoemde architectuur van Gaudí, de verrukkelijke Catalaanse keuken, het mediterrane klimaat en de voetbalkusten van Messi trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Hoe kun je het beste naar Barcelona reizen en het verblijf in de stad optimaal benutten? Vind hier enkele tips voor een droomvakantie.


Voordelig vliegen naar Barcelona

Barcelona ligt op slecht twee uur vliegen van Amsterdam. Vliegtickets naar Barcelona zijn makkelijk online te boeken en vaak niet duur. De luchthaven van Barcelona ‘El Prat' ligt 12 km buiten de stad. Daarnaast bieden verschillende low cost airlines voordelige vluchten aan naar het nabij gelegen Girona. Reken hierbij wel een busreis van ongeveer anderhalf uur naar het centrum van Barcelona.


Bezienswaardig: Gaudí, Ramblas en Romeinse oudheid

In de Catalaanse hoofdstad is zoveel moois te bewonderen, dat het lastig kiezen wordt in een kort weekend! Liefhebbers van architectuur en kunst mogen de bouwwerken van Gaudí, Park Guell, La Sagrada Familia en Casa Milà, absoluut niet missen. Daarnaast is het indrukwekkende concertgebouw Palau de la Música Catalana zeker een bezoek waard. Verder is het heerlijk wandelen in het oude stadcentrum Ciutat Vella, waar vele overblijfselen uit de Romeinse tijd terug te vinden zijn. In avonduren staat de befaamde Ramblas boulevard garant voor entertainment en een bruisende sfeer.


Culinair Barcelona: Tapas, paella en cava

De Catalaanse keuken staat bekend om zijn verse producten, spannende combinaties van vis en vlees en natuurlijk de heerlijke tapas. Geniet als een Spanjaard van het leven en begin rond vijf uur bij één van de vele tapasbars in Ciutat Vella met heerlijke Spaanse hapjes en een goed glas cava. De hoofdmaaltijd wordt pas later in de avond, rond negen uur 's avonds, genuttigd. In de oude visserswijk Barcelonela zijn veel betaalbare visrestaurants te vinden, waar dagelijkse de verse vangst op tafel ligt.


Olé Barça: voetbalsterren in actie

Passie, emotie en sfeer zijn nergens zo goed voelbaar als in Barcelona's voetbaltempel Camp Nou. Samen met 100 duizend verhitte Spanjaarden Messí en zijn teamgenoten in actie zien? Kaarten zijn te koop in het stadion, via de officiële website van FC Barcelona of bij toeristische informatiedesks en kiosks in het centrum.

Tips Een onvergetelijke reis naar Barcelona