Vakantie in Benidorm

Het Manhattan van Spanje

Net als veel badplaatsen aan de Costa Blanca, was Benidorm tot de jaren '60 van de vorige eeuw een klein, arm en onbetekenend vissersplaatsje. Sinds die tijd heeft het een enorme transformatie doorgemaakt, waardoor het zich in de statistieken kan meten met de grootste plaatsen in de wereld. Alleen in Londen en Parijs vind je meer hotels dan in Benidorm - en nergens ter wereld zijn er zoveel hoge gebouwen per hoofd van de bevolking. Vandaar ook dat Benidorm wel Het Manhattan van Spanje of Beniyork genoemd wordt.


Kaart Benidorm


Weer en klimaat

In Benidorm is het zowel in de zomer als in de winter zeer aangenaam en droog. In de winter is het gemiddeld zo'n 15°C, in de zomer 26°C.


Vliegveld

De meeste toeristen komen naar Benidorm via Alicante Airport. Het is een vrij grote, internationale luchthaven en wat betreft passagiers de 6e van Spanje. Er pendelen bussen tussen deze luchthaven en Benidorm.


Bezienswaardigheden

Rond Benidorm liggen een viertal themaparken: Terra Mítica, met als thema 'de Oudheid', Terra Natura (een dierentuin) en de waterparken Aqualandia en Mundomar. Vlak naast Benidrom ligt de berg Puig Campana. Met een hoogte van ruim 1400 meter is het één van de hoogste bergen van Spanje. De berg is te beklimmen, maar bereid je wel goed voor.

Tips Vakantie in Benidorm