Vakantie in Madrid

De bruisende hoofdstad van Spanje

Madrid is de hoofdstad van Spanje en met meer dan 3 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. De stad staat bekend als een stad die nooit slaapt. In Madrid vind je dan ook veel bars, clubs en discotheken. Ook voor de toerist die het wat rustiger aan wil doen is er in Madrid genoeg te beleven. Zo staat de stad vol met prachtige gebouwen en musea en zijn er parken en promenades waar je heerlijk kunt wandelen.


Kaart Madrid


Weer en klimaat

In Madrid kan het in de zomer erg warm zijn. In juli en augustus is de temperatuur er overdag vrijwel nooit lager dan 30°C en zijn temperaturen boven de 40°C geen uitzondering. In de winter is het er voor Spaanse begrippen vrij koud met in december-januari temperaturen van om en nabij het vriespunt.


Vliegveld

Het vliegveld Madrid-Barajas is de grootste internationale luchthaven van Spanje. Het is de thuisbasis van de Spaanse luchtvaartmaatschappijen Iberia en Spanair. De luchthaven ligt op ongeveer 10 km afstand van het centrum van Madrid. Het vliegveld sluit uitstekend aan op de metro van Madrid. Ook pendelen bussen tussen Madrid en de luchthaven.


Metro, bus en trein

Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Madrid beschikt over een uitstekend netwerk met een moderne metro, bussen en treinen. Vervoer per auto is af te raden. Spanjaarden rijden over het algemeen heel beheerst, maar vanwege de vele files en opstoppingen is Madrid toch al gauw een nachtmerrie voor de automobilist.


Bezienswaardigheden

In Madrid is er meer dan genoeg te bewonderen. Aanraders zijn het Plaza Mayor: een middeleeuws plein in het midden van de stad met restaurants, winkeltjes en barretjes in de nabije omgeving; Het Palacio Real, het paleis van de Koning van Spanje; Het Parque del Buen Retiro, een stadspark met een grote vijver, waar je een bootje kunt huren of je kunt laten vermaken door de straatmuzikanten en portretschilders. Een bezoekje aan het wereldberoemde Museo del Prado is natuurlijk ook een must.

Tips Vakantie Madrid