Vakantie in Sevilla

Een eeuwenoud openluchtmuseum

Sevilla is qua inwoners (zo'n 700.000) de vierde stad van Spanje. Het is tevens de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. Het is een oude stad die al duizenden jaren bestaat. Volgens de Griekse mythologie werd de stad gesticht door de held Herakles. De stad staat werkelijk vol met historische gebouwen, parken en tuinen, vaak overblijfselen van de vele verschillende culturen die de stad gedurende lange of korte periodes overheerst hebben.


Kaart Sevilla


Weer en klimaat

Het is wárm in Sevilla. De zomers zijn heet en droog. Temperaturen boven de 40°C zijn in juli en augustus eerder regel dan uitzondering. In de winter is het meestal rond 15°C. De stad leent zich dan ook het best voor een bezoekje in het voorjaar of in het najaar.


Vliegveld

Op ongeveer 10 km van het centrum van de Sevilla bevindt zich de internationale luchthaven Sevilla Airport 'San Pablo'. Elk half uur rijden er bussen van en naar het centrum van de stad.


Trein, metro en bus

Het belangrijkste treinstation van Sevilla is Sevilla-Santa Justa. Het ligt in het centrum van de stad. Het is een modern station met onder andere een verbinding via een hogesnelheidstrein met Madrid. Er rijden bussen tussen het station en de luchthaven San Pablo. In Sevilla wordt gewerkt aan een tram- en metronetwerk, dat deels al in gebruik is.


Bezienswaardigheden

Sevilla is eigenlijk één-en-al bezienswaardigheid. De stad is gevuld met prachtige gebouwen en parken. Aanraders zijn het in Moorse stijl gebouwde koninklijke paleis, het Alcázar Real, waarvan ook de prachtige paleistuinen niet vergeten mogen worden. Ook een bezoekje waard is Santa Cruz, een oude wijk met rustige en kleine pleintjes, bloemen en pittoreske gebouwen. Verder kun je je hart ophalen aan de vele kerken, parken en musea die de stad rijk is.


Dialect

In Sevilla wordt een dialect gesproken, dat nogal afwijkt van het 'standaard' Spaans. Dit dialect is zelfs voor Spanjaarden maar moeilijk te verstaan.

Tips Vakantie Sevilla