Vakantie in Girona

Genieten van eeuwenoude historie

Girona, of Gerona, is een stad in het noordoosten van Spanje. Het is een eeuwenoude stad waarin je heerlijk kunt wandelen door de historische straten. Rondom Girona liggen tal van kleine plaatsjes en vissersdorpjes, waar een ontspannen sfeer hangt en waar je vaak verrassend goed kunt eten.


Kaart Girona


Weer en klimaat

Girona heeft een mild klimaat. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot net onder het vriespunt. Ook regent het in de winter regelmatig - vaak vergezeld van onweer. In de zomer kan het flink warm zijn: temperaturen van 30-40°C zijn geen uitzondering.


Vliegveld

Het vliegveld van Girona, Girona Costa Brava Airport, staat ook bekend als Barcelona Girona Airport. Het ligt ongeveer 15km buiten Girona.


Trein en bus

Girona heeft een station met treinen naar oa. Zaragoza en Barcelona. Naast het station is een busstation, vanwaar bussen naar plaatsen in de omgeving en de luchthaven vertrekken.


Bezienswaardigheden

De historische binnenstad van Girona, met muren die dateren uit de Romeinse tijd, nodigt uit tot verkenning. Een leuke wandeltocht is de Passeig Arqueològic, het 'archeologische rondje'. In de stad staan verschillende kerken en kathedralen. Bezoek ook het prachtig gerestaureerde Arabische badhuis, de Banys Arabs. In het Palau Episcopal bevindt zich een museum. Ook de oude Joodse wijk, Bonastruc Ça Porta, is een bezoekje waard.

Tips Vakantie Girona