Vakantie in Valencia

Aangenaam vertoeven

Voor de zonaanbidder heeft het aan de Middellandse Zee gelegen Valencia genoeg te bieden: meer dan 15 km strand en een bruisend nacht- en uitgaansleven. Maar ook voor de bezoeker die graag (ook) wat cultuur wil snuiven is Valencia een aanrader: talloze musea, historische gebouwen en moderne architectuur.


Kaart Valencia


Vliegveld

Het vliegveld van Valencia, de Aeroport de València wordt ook wel Aeroport de Manises genoemd. Het is een internationaal vliegveld met verbindingen met verschillende Europese steden. De luchthaven ligt een kleine 10km buiten Valencia. Het heeft maar één terminal en maar één startbaan. Het vliegveld is aangesloten op het metronetwek. Ook rijden er pendelbussen van Valencia naar de luchthaven en vice versa.


Metro, bus en trein

Het belangrijkste station van Valencia is het Estación del Norte (Station Noord). Onlangs is er een nieuw station naast gebouwd (Estación de València-Joaquín Sorolla) als voorziening voor hogesnelheidstreinen van en naar Madrid, Barcelona, Sevilla and Alicante. Ook beschikt Valencia over een metro en rijden er bussen.


Bezienswaardigheden

In de wijk Barrio del Carmen vind je kronkelende straatjes met oude gebouwen uit de Romeinse en Moorse tijd. In de wijk Eixample staan weer veel gebouwen in de art nouveau-stijl. Liefhebbers van hypermoderne architectuur kunnen hun hart ophalen in de Ciutat de les Arts i les Cièncie, waar je onder andere een wetenschapsmuseum, een groot  IMAX-theater en het grootste aquarium van Europa vindt. Tot rust komen kan ondertussen in het park Jardín del Turia, dat zich in het centrum van de stad bevindt.

Tips Vakantie Valencia