Vakantie in Calella

Calella: Zon, zee, strand

Calella is een populaire badplaats aan de Costa del Maresme. Calella is vooral bekend om het  uitgestrekte zandstrand van ca. 2km lengte. Het wordt ook wel Calella de la Costa genoemd. Calella ligt op ongeveer 50km van Barcelona.


Kaart Calella


Weer en klimaat

In Calella zijn de winters zacht en de zomers warm. In de zomer komt de temperatuur geregeld boven de 30°C. Vanaf juni is ook het zeewater aangenaam warm. In de zomermaanden is het over het algemeen zeer zonnig, al valt er ook af en toe een stevige onweersbui.


Vliegveld

Het dichtsbijzijnde vliegveld is dat van Girona, Girona Costa Brava Airport, ook bekend als Barcelona Girona Airport. Girona Airport ligt ongeveer 50km van Calella.

Je kunt ook vliegen naar Barcelona Airport ('El Prat'). Deze luchthaven ligt op ongeveer 70 kilometer van Calella.


Bus en trein

Calella heeft een station. Met de trein ben je in een uurtje in Barcelona. Ook rijden er bussen tussen Calella en Barcelona - in het zomerseizoen ook 's nachts. Als je dus een avondje uit wilt in Barcelona kunt je met de bus gemakkelijk terugkeren naar Calella.


Bezienswaardigheden

De Sant Maria i Sant Nicolau is een in neo-klassieke stijl gebouwde kerk. Bij de ruïne van Les Torres vind je de laatste resten van een oude vuurtoren. Ook is er in Calella een klein stedelijk museum.

Tips Vakantie in Calella