Vakantie in Lloret de Mar

Populaire badplaats aan de Costa Brava

Lloret de Mar aan de Costa Brava is vanwege het strand- en nachtleven vooral populair bij jongeren. Ook veel Nederlandse jeugd trekt in de zomermaanden naar 'Lloret' om daar hun vakantie door te brengen. Vandaar dat er in het stadje ook veel Nederlandse bars, cafés, disco's en eettentjes te vinden zijn.


Kaart Lloret de Mar


Weer en klimaat

In Lloret de Mar zijn de winters zacht en de zomers warm. In de zomermaanden komt de temperatuur geregeld boven de 30°C. Vanaf juni is ook het zeewater aangenaam warm. In de zomer is het over het algemeen zeer zonnig, al valt er ook af en toe een stevige onweersbui.


Vliegveld

Lloret de Mar heeft geen eigen vliegveld. Wil je met het vlieguig naar Lloret de Mar, dan is het vliegveld van Girona een mogelijkheid. Dat ligt op ca. 35km van Lloret de Mar. Ook kun je vliegen naar Barcelona Airport.


Openbaar vervoer

Lloret de Mar heeft geen treinstation. Wel is er een busstation, van waaruit regelmatig bussen vertrekken naar Barcelona, Girona en andere omliggende badplaatsen.


Bezienswaardigheden

De Iglesia de Sant Romà is een prachtige Middeleeuwse kerk met kenmerken van verschillende bouwstijlen. Het kerkhof, het Cementerio de Lloret de Mar, is met z'n vele rijk gedekoreerde grafmonumenten, vaak in modernistische stijl, zeker een bezoekje waard. Het Castillo de Sant Joan is een middeleeuws fort dat is gebouwd om Lloret de Mar te beschermen tegen aanvallen vanaf zee. Nu staat alleen de kasteeltoren nog overeind. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. De Jardines de Santa Clotilde is een park met een verzamling prachtige tuinen. De tuin is aangelegd in Renaissance-stijl, dus voorzien van strakke hagen en vele beelden. Het biedt een prachtig uitzicht over zee.

Tips Vakantie in Lloret de Mar