Vakantie in Marbella

Vakantiestek van de Rich and Famous

Marbella is een stad in het zuiden van Spanje. Het is één van de belangrijkste toeristische plaatsen aan de Costa del Sol. Vanwege het aangename klimaat is er in Marbella gedurende het hele jaar van alles te beleven: van popconcerten tot operavoorstellingen. Daarnaast is er in Marbella ook van alles te ontdekken: interessante archeologische opgravingen, veel musea, een rijke flora en fauna en natuurlijk de prachtige stranden. Geen wonder dat Marbella zo'n geliefde plek is bij de Rich and Famous.


Kaart Marbella


Weer en klimaat

Marbella wordt aan de noordzijde beschermt door bergen, waardoor het een zeer gunstig microklimaat heeft. Dit betekent dat het er vrijwel altijd mooi weer is. In Marbella is het gemiddeld zo'n 18°C.


Vliegveld

Het meest gebruikte vliegveld om naar Marbella te komen is het vliegveld van Málaga: Málaga Airport. Het ligt op ongeveer 50km van Marbella. De luchthaven beschikt over een busstation met onder andere een verbinding naar Marbella.


Bezienswaardigheden

Marbella is een oude stad en daarvan zijn vooral in de oude wijken Barrio Alto en Barrio Nuevo nog tal van interessante resten te vinden. De oude ommuurde stad heeft eigenlijk nog steeds dezelfde lay-out als in de 16e eeuw. Bekendste plek van de stad is de Plaza de los Naranjos, een gezellig plein vol sinaasappelbomen en terrasjes. In de stad zijn verder tal van mooie kerken en pleinen te bewonderen. In Marbella vinden jaarlijks tal van festivals plaats, waaronder een opera-, jazz- en filmfestival. Op 80km van Marbella ligt het schiereiland Gibraltar, een Britse kolonie, onder andere beroemd vanwege de vele loslopende apen. Neem wel je paspoort mee!

Tips Vakantie in Marbella