Vakantie in Bilbao

Een oude stad in een modern jasje

In het noorden van Spanje, aan de Golf van Biskaje, ligt Bilbao. De stad wordt omringt door een prachtig en afwisselend landschap met fraaie stranden en stijle rotsen. In de stad zelf zijn het vooral de prachtige oude en nieuwe architectuur die de aandacht van de bezoekers trekt, met als hoogtepunt het opvallende Guggenheim Museum van architect Frank Gehry.


Kaart Bilbao


Weer en klimaat

Het weer in Bilbao is gedurende het hele jaar vrij zacht. In de zomer is het er voor Spaanse begrippen niet  zo warm (ca. 25°C in juli) en de winters zijn mild (ca. 13°C in januari).


Vliegveld

Bilbao heeft een modern vliegveld dat vooral wordt gebrukt voor binnenlandse vluchten. Ook de budgetmaatschappij EasyJet vliegt op Bilbao. Elke half uur vertrekt een pendelpus van de luchthaven naar het centrum van Bilbao.


Bus, trein en metro

Het belangrijkste station van Bilbao is Bilbao-Abando, dat ook wel het Estación del Norte (Station Noord) wordt genoemd. Dagelijks rijden treinen naar onder andere Madrid, Barcelona, Zaragoza en Valladolid. Het station sluit bovendien aan op het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Bilbao, met onder andere een metro, tramlijnen en een uitgebreid netwerk van lijnbussen.


Bezienswaardigheden

Bilbao is de laatste jaren flink onder handen genomen. Bilbao heeft de transformatie ondergaan van grauwe industriestad in een bloeiende metropool. In de stad vind je dan ook vele opvallende nieuwe gebouwen, waaronder het bekende Guggenheim Museum van architect Frank Gehry en de metro-ingangen van Norman Foster. Ook vind je in de stad tal van oude gebouwen, waaronder de Catedral de Santiago en de Iglesia de San Antón. Ook de Mercado de la Ribera, een overdekte markt vlak naast rivier de Nervión, is een bezoekje meer dan waard.

Tips Vakantie Bilbao