Ultieme autovakanties naar Spanje

Eigen auto, eigen tempo

Wat is er nu fijner dan met je eigen auto, in je eigen tempo en met alle spullen die je mee wilt nemen naar het prachtige Spaanse land te rijden? Hou je van je eigen vrijheid en doe je dingen graag op jouw manier? Viva la España met de auto. Spanje is al jaar en dag een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Waarom? Heerlijk werk, de lekkerste tapas en andere gerechten, zon, zee, strand en veel natuur en cultuur. Need we say more?


Baskenland by car

Op een afstand van ongeveer 1.380 kilometer (vanaf Utrecht) ligt het prachtige Baskenland. Deze autonome Noord-Spaanse regio heeft een wezenlijk andere uitstraling dan de rest van Spanje. Niet alleen de taal is er anders, ook de bouwstijl, de muziek en het eten verschilt. Een autotour door deze streek zal je voor altijd bij blijven. Rijd bijvoorbeeld naar de Riojastreek bekend vanwege de heerlijke wijnen. Of bezoek het futuristische Guggenheim museum van Bilbao.


De Spaanse Pyreneeën

Bij de Frans-Spaanse grens vind je een geweldig natuurgebied, de Pyreneeën. Vanaf Utrecht is het zo'n 2.000 kilometer, dat wil zeggen 2 dagen, rijden. Steile grillige toppen, fraaie valleien en groene glooiende heuvelhellingen wisselen elkaar hier af. Ideaal voor de sportievelingen die graag een stevige wandeling mogen maken. Maar ook andere sporten zoals kanoën, abseilen en mountainbiken vieren er hoogtij.

De bekendste wandelroute in deze streek is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella de “Camino de Santiago”. Deze route voert je langs eeuwenoude kloosters en overblijfselen van dorpen uit de Romeinse tijd. Bovendien kennen de Pyreneeën een geweldige fauna; van berggeiten tot steenbokken en van eekhoorns tot gieren.

In de Spaanse Pyreneeën zijn overnachtingsmogelijkheden te over. Samen in een tentje op een leuke camping, een bed & breakfast gerund door echte Spanjaarden of een luxe hotel. Neem je verrekijker en je bergschoenen mee en vertrek naar dit prachtige deel van Spanje.

Tips Ultieme autovakanties naar Spanje